Taas soi herätyskello siinä puol seiskan aikaan ja puolikuolleena raahauduin aamulla suihkuun :( En todellakaan oo mitään aamuihmisiä. Oli melko pitkä päivä tänään, sillä kotiuduin vasta äsken :S On ollut ruokailukin taas päin persettä, kun jätin kaikki omat pussikeitot kotiin ja jouduin siis syödä epäterveellisesti. Aattelin että tänään on ehkä pakko mennä Heroesin jälkeen nukkumaan, jos meinaan jaksaa huomisen hengissä :D Ei hemmetti että pää on vissiin ollut tänään jumissa, äsken kun kävelin kotia ja puhuin kaverin kanssa puhelimessa kävi seuraavaa: lopetin puhelun sanoen, että soitellaan myöhemmin, mäkin meen nyt sisälle. Kävelin rappuun ja kattelin ilmotustaululle, että ihan ihme lappuja siihen ilmestynyt ja kauhee röökin haju tullu meiän rappukäytävää. Meni vielä hetki tosta ennen ku tajusin, mä oon väärässä talossa :DD Olin siis ihan aivot sumeina kävellyt viereiseen taloon (joka ei tosiaan ihan samanlainen edes oo) ja olin avaamassa vieraan ihmisen ovea. Näin ei voi käydä kun mulle :D xD

No mutta päivitetäänpäs tän päivän ruokatilannetta sitten:

* Activia viljajogurtti (123,8kcal) Sallin tuon itselleni aamupalaksi, huomena sitten taas Danonea ;)
* Kahvi mustana (6,4kcal)
* Parsakeitto (106,4kcal) Okei, no ei tossa itseasiassa ollutkaan enempää kalorja kun Allévossa :>
* Rahka (21kcal)
* Tumman leivän pala (31,2kcal) Alko heittää sen verran päässä, että pakko oli tehdä syntiä ja syyä leipää :(
* Kermaperunoita (27,9kcal) Ja nappasin samalla ruokalusikallisen näitä, tyhmä minä.
* Kahvi rasvattomalla maidolla (7,4kcal)

= 324kcal
+
* Allevo VLCD Peruna/Purjokeitto (108,9kcal)
* Tomato soup with red pepper and basil (44kcal)
* Raejuusto (12kcal)

Koko päivän saldo:
= 489kcal

Ajattelin kyllä syyä tänään vielä jonkun keiton tai jotakin :S Päivitän sitten myöhemmin kokosaldon :)

Ainiiin! Kävin semmosella tarkalla vaa´alla tänään noin 12 aikaan (vaatteet päällä ja jotakin syöneenä ja juoneena tosin). Ja se samainen vaaka on yleisesti näyttänyt aina enempi kun porukoilla oleva vaaka (jonka mukaan oon siis kesällä sen 47kg painanut. Luotan siis siihen kaikista eniten). No mutta kuitenkin, se vaaka näytti 54,5kg!!!! =) On ilmeisesti alkanut nesteet ja turvotus sen myötä häviämään. Jos sitä vaikka sen 1,5kg sais painosta ihan oikeeta rasvaakin pois. Tai muuta kun nesteitä :D 2 vkon päästä menen taas porukoilla käymään ja sillon nään paljonko oon ihan oikeesti laihtunut :) Samaan malliin jatketaan siis.

Enää EI ole sen erityisemmin palellut. Ja kun hetki sitten tuota tomaattikeittoa tein, oli pakko kaataa yli puolet annoksestani viemäriin, koska se ruoka alkoi etoa minua. Ei siis tehnyt mieli. Kyse ei ollut siitä että rääkkäisin itseäni tahallani ja näkisin nälkää. Syy näin pieniin kalorimääriin oli alun alkaen se, että TAHDON laihtua mahdollisimman nopeasti, koska oma kuvani OKSETTAA minua! Sitten kun saavutan tuon 50kg rajan, voin lisätä syömisiäni siihen 1000kcal. Ennen en kuitenkaan anna itsekurini pettää. Se olisi pahinta mitä voisi tapahtua :´( Ja olen joka ilta tehnyt tietyt sarjat käsilihaksia, vatsoja, selkää, sekä venytellyt. Aika on ollut melko niukilla liikkumisen suhteen. Kunhan pääsen porukoille, pääsen taas polkemaan kaloreita pois =) Ja nostamaan kuntoa ;)

Niin ja siitä paljon puhutusta SÄÄSTÖLIEKISTÄ:

Mitä se merkitsee laihdutuksen kannalta

Vastoin usein kuultuja väitteitä, säästöliekki ei estä laihtumista. Säästöliekin vuoksi suunniteltu painonlasku ainoastaan hidastuu. Ajatellaan vaikka normaaalisti 2500 kcal päivässä kuluttavaa naista, joka päättää alkaa laihduttaa 1500 kcal dieetillä. Laskennallinen 1000 kcal energiavaje johtaisi kilon laihtumiseen viikossa. Mutta laihdutuksen aikana naisen “säästöliekki” alkaa ja ensimmäisinä viikkoina kun oleellista painonlaskua ei ole tapahtunut, hän kuluttaakin 5-15 % vähemmän eli noin 2100-2400 kcal. Tällöin todelliseksi energiavajeeksi jääkin vain 600-900 kcal, eikä 1000 kcal, ja laihtumisvauhti jää alle kilon viikossa. "Säästöliekki" ilmiönä ei siis ole mitenkään ristiriidassa sen tosiseikan (ns. kaloriteorian) kanssa, että kun syödään kulutusta vähemmän, niin laihdutaan. Laihduttajan tapauksessa energiankulutus on vain hieman vähäisempi kuin joskus tulee laskettua.

Ei siis mun ymmärryksen mukaan oo juurikaan mitään väliä kropalle, paitsi laihdutus saattaa hidastua.